Pioneer Village Subway Station

Model shadow Change me

Design and supply Architecturally Exposed Structural Steel V-column Base

CAST CONNEX was engaged by Benson Steel to engineer and supply the single architecturally exposed structural steel V-Column Base for use at the main entrance to the Toronto Transit Commission’s new Pioneer Village Subway Station. This station is intended to become a new civic landmark with unique and world-class architecture, straddling the border of Toronto and York Region and anchoring a corner of York University Campus. Pioneer Village station will serve as an integrated regional transport hub serving up to 20,000 subway passenger trips daily with 1900 commuter parking spaces, two separate regional bus terminals serving the station.

Owner: Toronto Transit Commission
Architects: IBI Group Architects with Alsop
Structural Engineers: Halsall Associates
General Contractor: Walsh Construction
Steel Fabricator: Benson Steel