Royal Botanical Gardens Rock Garden Visitor Centre

Model shadow Change me

Universal Pin Connectors and Architectural Tapers Enhance timber roof-supporting columns

The new Royal Botanical Gardens Rock Garden Visitor Centre, designed to hold up to 150 patrons for weddings and other special occasions, features a glue laminated timber roof system inspired by the natural form of a leaf. The timber roof is supported on architecturally exposed hollow structural section (HSS) columns fitted with CAST CONNEX Universal Pin Connectors and Architectural Tapers. The connectors cause the columns to have a slenderer appearance.

Owner: Royal Botanical Gardens
Architects: CS&P Architects Inc.
Structural Engineers: WSP
General Contractor: Ira McDonald Construction Limited
Steel Fabricator: Aldershot Structural (1986) Limited